(026) 702 90 00

Wandelroutes Sonsbeekpark

Bij het infopunt in bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek zijn verschillende wandelroutes verkrijgbaar (zie hieronder), waarmee je zelf op pad kunt.

Wandelroutes Sonsbeekpark

Onderstaande wandelroutes (m.u.v. de audiotour) zijn ook geprint te verkrijgen bij het bezoekerscentrum van Molenplaats Sonsbeek:

 • Deze Park Sonsbeek Kennismakingswandeling loop je in ongeveer drie kwartier.
 • IJstijdenwandeling. Deze wandeling neemt je mee door Park Sonsbeek, Park Zypendaal en Gulden Bodem. Ontdek de unieke geologische ontstaansgeschiedenis van deze parken. Waar komt het reliëf vandaan? En waar vindt de Jansbeek haar oorsprong? Ga op pad en geniet van het landschap en de prachtige vergezichten. De wandelroute is te verkrijgen (€1,50) bij de informatiebalie.
 • Waterwandeling. Wist je dat Arnhem niet ontstaan is aan de Rijn, maar aan de Sint Jansbeek? Al in de Middeleeuwen stonden er langs deze beek tien watermolens, waarmee bijvoorbeeld graan en eikenschors werden gemalen. Tijdens deze wandeling door park Sonsbeek kom je langs kwelplekken, sprengkoppen en watervallen waar molens hebben gestaan. Ontdek alles over de unieke historie van de Sint Jansbeek en de molens. De wandelroute is te verkrijgen (€1,50) bij de informatiebalie.

   

 • Wandeling parklopen 1 3 en 5 km. Korte hardloop- en wandelroutes in Park Sonsbeek die in het park met pijlen op de grond zijn aangegeven.
 • Trappetjeswandeling Sonsbeek is een afwisselende rondwandeling over (bijna) alle trappen in Sonsbeek. Deze verrassende route, die is gemaakt door Rob Wolfs, doet letterlijk de hoogtepunten van het park aan, zoals de Steile Tuin, de ijskelder, de Vlindertuin, de Belvedère en de Apostelenberg.
 • NS wandeling Stenen Tafel 10 km. Wandeling van station Arnhem Centraal naar station Arnhem Presikhaaf. Je loopt achtereenvolgens door de parken Sonsbeek, Zypendaal, Klarenbeek, Angerenstein en Regina Pacis.
 • Sint Jansbeekwandeling Arnhem. Een wandeling stroomopwaarts en stroomafwaarts langs de Jansbeek in Sonsbeek en Zypendaal en een vervolg langs de ‘ondergrondse’ beek naar de Lauwersgracht bij Musis Sacrum. Tenslotte een wandeling langs de nieuwe ‘bovengrondse’ beek in het centrum, eindigend aan de Rijnkade.
 • Bergwandeling Arnhem 11 km. Leuke, gevarieerde wandeling over de Arnhemse bergen Biksberg, Braamberg, Galgenberg, Hoogte 80, Heselberg, Ruiterenberg, Apostelenberg en Hartjesberg. Je loopt door parken en midden in de natuur, terwijl de stad nooit ver weg is. De beklimming van de ‘bergen’ wordt steeds beloond met schitterende vergezichten.
 • Stadse Tocht Arnhem 18 km. Een prachtige rondwandeling door de groene gangen van de stad, onder andere langs de Rijn, door de Spijkerbuurt, park Sacré Coeur, park Angerenstein, Hoogte 80 en de parken Klarenbeek, Zijpendaal en Sonsbeek.
 • Trage Tocht Arnhem-Noord 15 km Een verrassende wandeling aan de noordkant van Arnhem. Vanaf Sonsbeek via Zijpendaal naar het voormalige landgoed Schaarsbergen en verschillende andere landgoederen met veel landschappelijke variatie.

Wist je dat...

Cavia’s hun eigen keutels eten?!
Wil je meer weten?
Een mannetjes kalkoen zijn lellen kan volpompen met bloed?
Wil je meer weten?

Tips voor thuis

Schaf alleen een nieuwe mobiel aan als het nodig is

In een mobiel zitten zo’n 40 verschillende mineralen en metalen in. Koop een duurzame mobiel, bijv. een Fairphone. En lever je oude mobiel in zodat de metalen hergebruikt kunnen worden.

Groene tips

Ontdek de natuur