(026) 702 90 00

Wandelroutes Sonsbeekpark

Bij het infopunt in bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek zijn verschillende wandelroutes verkrijgbaar (zie hieronder), waarmee je zelf op pad kunt. ​Ook worden er regelmatig wandelactiviteiten, rondleidingen- en gidswandelingen georganiseerd. Houd onze activiteitenkalender dus goed in de gaten. 

Wandelroutes Sonsbeekpark

Onderstaande wandelroutes (m.u.v. de audiotour) zijn ook geprint te verkrijgen bij de informatiebalie in Molenplaats Sonsbeek:

 • Deze ‘Park Sonsbeek Kennismakingswandeling  loop je in ongeveer drie kwartier.
 • IJstijdenwandeling. Deze (gratis) wandeling neemt je mee door Park Sonsbeek, Park Zypendaal en Gulden Bodem. Ontdek de unieke geologische ontstaansgeschiedenis van deze parken. Waar komt het reliëf vandaan? En waar vindt de Jansbeek haar oorsprong? Ga op pad en geniet van het landschap en de prachtige vergezichten.
 • Korte gemarkeerde routes door Sonsbeek, geschikt voor hardlopen en wandelen 1, 2 en 3 kmKorte hardloop- en wandelroutes in Park Sonsbeek die in het park met pijlen op de grond zijn aangegeven.
 • Trappetjeswandeling 4 km. Afwisselende rondwandeling over (bijna) alle trappen in Sonsbeek. Deze verrassende route, die is gemaakt door Rob Wolfs, doet letterlijk de hoogtepunten van het park aan, zoals de Steile Tuin, de ijskelder, de Vlindertuin, de Belvedère en de Apostelenberg.
 • OV Stapper Stenen Tafel (oude NS-wandeling) 10 km. Wandeling van station Arnhem Centraal naar station Arnhem Presikhaaf. Je loopt achtereenvolgens door de parken Sonsbeek, Zypendaal, Klarenbeek, Angerenstein en Regina Pacis.
 • Jansbeekwandeling Een wandeling stroomopwaarts en stroomafwaarts langs de Jansbeek in Sonsbeek en Zypendaal en een vervolg langs de ‘ondergrondse’ beek naar de Lauwersgracht bij Musis Sacrum. Tenslotte een wandeling langs de nieuwe ‘boven
 • grondse’ beek in het centrum, eindigend aan de Rijnkade.
 • Bergwandeling 11 km. Leuke, gevarieerde wandeling over de Arnhemse bergen Biksberg, Braamberg, Galgenberg, Hoogte 80, Heselberg, Ruiterenberg, Apostelenberg en Hartjesberg. Je loopt door parken en midden in de natuur, terwijl de stad nooit ver weg is. De beklimming van de ‘bergen’ wordt steeds beloond met schitterende vergezichten.
 • Trage Tocht Arnhem noord 15 km. Een verrassende wandeling aan de noordkant van Arnhem. Vanaf Sonsbeek via Zijpendaal naar het voormalige landgoed Schaarsbergen en verschillende andere landgoederen Met veel landschappelijke variatie.
 • Stadse Tocht Arnhem 18 km. Een prachtige rondwandeling door de groene gangen van de stad, onder andere langs de Rijn, door de Spijkerbuurt, park Sacré Coeur, park Angerenstein, Hoogte 80 en de parken Klarenbeek, Zijpendaal en Sonsbeek.
 • Audiotour ‘De vergeten Executie’. Terwijl de Slag om Arnhem in volle gang is staan aan de rand van park Sonsbeek vier mannen voor een Duits vuurpeloton. Wie zijn deze mannen, waar komen ze vandaan en hoe zijn ze in deze netelige situatie terechtgekomen? Tijdens de audiotour ‘De Vergeten Executie’ wandel je door park Sonsbeek naar de plek van de executie en onderweg hoor je het waargebeurde verhaal van dit onfortuinlijke viertal. Een fascinerend verhaal over toeval, noodlot en domme pech.

Wist je dat...

De Lakenvelder waarschijnlijk het oudste koeienras van Nederland is?
Wil je meer weten?
Varkens een modderpoel gebruiken om te ‘zoelen’?
Wil je meer weten?

Tips voor thuis

Laat bladeren in je tuin liggen

In de herfst vallen de bladeren in je tuin, laat ze lekker liggen! Ze verteren en verdwijnen vanzelf. Dit zorgt voor een betere bodem, die minder snel uitdroogt. Ook de dieren profiteren hiervan!

Groene tips

Ontdek de natuur