(026) 702 90 00

Wandelroutes Sonsbeekpark

Bij het infopunt in bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek zijn verschillende wandelroutes verkrijgbaar (zie hieronder), waarmee je zelf op pad kunt. ​Ook worden er regelmatig wandelactiviteiten, rondleidingen- en gidswandelingen georganiseerd. Houd onze activiteitenkalender dus goed in de gaten. 

Wandelroutes Sonsbeekpark

Onderstaande wandelroutes (m.u.v. de audiotour) zijn ook geprint te verkrijgen bij de informatiebalie in Molenplaats Sonsbeek:

  • Deze ‘Park Sonsbeek Kennismakingswandeling  loop je in ongeveer drie kwartier.
  • IJstijdenwandeling. Deze (gratis) wandeling neemt je mee door Park Sonsbeek, Park Zypendaal en Gulden Bodem. Ontdek de unieke geologische ontstaansgeschiedenis van deze parken. Waar komt het reliëf vandaan? En waar vindt de Jansbeek haar oorsprong? Ga op pad en geniet van het landschap en de prachtige vergezichten.
  • Korte gemarkeerde routes door Sonsbeek, geschikt voor hardlopen en wandelen 1, 2 en 3 kmKorte hardloop- en wandelroutes in Park Sonsbeek die in het park met pijlen op de grond zijn aangegeven.
  • Trappetjeswandeling 4 km. Afwisselende rondwandeling over (bijna) alle trappen in Sonsbeek. Deze verrassende route, die is gemaakt door Rob Wolfs, doet letterlijk de hoogtepunten van het park aan, zoals de Steile Tuin, de ijskelder, de Vlindertuin, de Belvedère en de Apostelenberg.
  • OV Stapper Stenen Tafel (oude NS-wandeling) 10 km. Wandeling van station Arnhem Centraal naar station Arnhem Presikhaaf. Je loopt achtereenvolgens door de parken Sonsbeek, Zypendaal, Klarenbeek, Angerenstein en Regina Pacis.
  • Jansbeekwandeling Een wandeling stroomopwaarts en stroomafwaarts langs de Jansbeek in Sonsbeek en Zypendaal en een vervolg langs de ‘ondergrondse’ beek naar de Lauwersgracht bij Musis Sacrum. Tenslotte een wandeling langs de nieuwe ‘boven
  • grondse’ beek in het centrum, eindigend aan de Rijnkade.
  • Bergwandeling 11 km. Leuke, gevarieerde wandeling over de Arnhemse bergen Biksberg, Braamberg, Galgenberg, Hoogte 80, Heselberg, Ruiterenberg, Apostelenberg en Hartjesberg. Je loopt door parken en midden in de natuur, terwijl de stad nooit ver weg is. De beklimming van de ‘bergen’ wordt steeds beloond met schitterende vergezichten.
  • Trage Tocht Arnhem noord 15 km. Een verrassende wandeling aan de noordkant van Arnhem. Vanaf Sonsbeek via Zijpendaal naar het voormalige landgoed Schaarsbergen en verschillende andere landgoederen Met veel landschappelijke variatie.
  • Stadse Tocht Arnhem 18 km. Een prachtige rondwandeling door de groene gangen van de stad, onder andere langs de Rijn, door de Spijkerbuurt, park Sacré Coeur, park Angerenstein, Hoogte 80 en de parken Klarenbeek, Zijpendaal en Sonsbeek

Wist je dat...

Een duif maar een of twee eieren legt?
Wil je meer weten?
Het voor kippen heel belangrijk is om geregeld een stofbad of een zandbad te nemen?
Wil je meer weten?

Tips voor thuis

Kies een vakantie dichtbij huis

Je hoeft niet altijd ver weg om te genieten. De Waddeneilanden, Veluwe, Achterhoek, Sallandse Heuvelrug, Rivierenland, de duinen… Er zijn ontzettend veel mooie plekjes met natuur en cultuur te ontdekken in Nederland!

Groene tips

Ontdek de natuur