(026) 702 90 00

Wandelen in Arnhem

Houd je van wandelen? Dan kun je in Arnhem je hart ophalen. Arnhem is een échte parkenstad met een groene gordel van wel dertien prachtige parken in een licht tot af en toe sterk glooiend heuvellandschap. Vele korte en lange wandelroutes in de natuur zijn hier uitgezet. Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek is een uitstekende plek om een wandeling te beginnen of om even te pauzeren met een heerlijk kopje koffie en lunch.

Gidswandelingen

Ga op pad met een gids van bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek en ontdek alles over dit prachtige park. Molenplaats Sonsbeek organiseert regelmatig gidswandelingen in Park Sonsbeek en langs haar rijksmonumenten, zoals De Witte Watermolen, de Grote Waterval, de historische IJskelder en uitkijktoren De Belvédère.

Informatie en activiteiten

Bij het groene infopunt in bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek zijn verschillende plattegronden van de Arnhemse parken en uiterwaarden verkrijgbaar met een heldere routebeschrijving, waarmee je zelf op pad kunt. Bij het infopunt kun je ook terecht voor wandelroutes van verschillende afstanden door Sonsbeekpark en omgeving.  Alle wandelroutes zijn hier te downloaden.

Daarnaast worden er regelmatig leuke wandelactiviteiten georganiseerd voor jong en oud. Houd onze activiteitenkalender hiervoor in de gaten.

 

Externe activiteiten

Naast onze eigen activiteiten worden door verschillende organisatie activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten vind je hier, externe wandelactiviteiten.

 

Kosten en aanvraag
Arrangementen op aanvraag zijn mogelijk in overleg.
Neem hiervoor contact op via molenplaats@natuurcentrumarnhem.nl of bel 026 445 0660.

Bij bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek, kun je tevens terecht voor een kopje koffie en/of een lunch bij restaurant A Beautiful Mess in de Molenschuur en het huren van een vergaderruimte in de Molenschuur is ook mogelijk.

 


Routes en bezienswaardigheden


Wist je dat...

Er veel bedreigingen zijn voor bijen?
Wil je meer weten?
Duiven hun snavel als kompas gebruiken?
Wil je meer weten?

Tips voor thuis

Deel je auto met een ander!

Heb je niet zo vaak een auto nodig? Deel je auto dan met een ander! Fijn voor je portemonnee en beter voor het milieu… Er zijn verschillende auto-delen websites.

Groene tips

Ontdek de natuur