(026) 702 90 00

Wandelen in Arnhem

Houd je van wandelen? Dan kan je in Arnhem je hart ophalen. Arnhem is een échte parkenstad met een groene gordel van wel dertien prachtige parken in een licht tot af en toe sterk glooiend heuvellandschap. Vele korte en lange wandelroutes in de natuur zijn hier uitgezet. Molenplaats Sonsbeek is een uitstekende plek om een wandeling te beginnen of om even te pauzeren met een heerlijk kopje koffie en lunch.

Informatie en activiteiten

Bij het groene infopunt in bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek zijn verschillende plattegronden van de Arnhemse parken en uiterwaarden verkrijgbaar met een heldere routebeschrijving, waarmee je zelf op pad kunt. Bij het infopunt kan je ook terecht voor wandelroutes van verschillende afstanden door Sonsbeekpark en omgeving. Daarnaast worden bij Molenplaats Sonsbeek regelmatig activiteiten georganiseerd zoals rondleidingen en gidswandelingen en diverse andere wandelactiviteiten.

Houd onze activiteitenkalender dus goed in de gaten! 

Rondleidingen- en gidswandelingen

Molenplaats Sonsbeek organiseert regelmatig gidswandelingen in Park Sonsbeek en rondleidingen door haar rijksmonumenten, zoals de Witte Watermolen, de historische IJskelder en uitkijktoren De Belvédère. Houd hiervoor onze activiteitenkalender in de gaten.

Groepstochten

Onze gidsen zijn ook voor een groepstocht te boeken. In overleg kan het thema en de duur van een tocht bepaald worden. Ook de beklimming van de uitkijktoren Belvedère of een bezoek aan de 19-eeuwse ijskelder kan in het programma worden opgenomen. Leuk voor een familiedag, verjaardagsfeest of bedrijfsuitje! Een groepstocht kan goed gecombineerd worden met koffie en/of een lunch bij restaurant A Beautiful Mess in de Molenschuur. Ook het huren van een vergaderruimte in de Molenschuur kan gecombineerd worden met een groepstocht.

Kosten en aanvraag

De kosten voor een groepstocht zijn € 4,- per deelnemer, met een minimum van 5 deelnemers. Deelnemers tot 12 jaar wandelen gratis mee. Arrangementen zijn in overleg mogelijk. Een groepswandeling met parkgids kan worden aangevraagd via molenplaats@natuurcentrumarnhem.nl

Wandelroutes Sonsbeekpark

Bij het infopunt in bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek zijn verschillende wandelroutes verkrijgbaar waarmee je zelf op pad kunt. Alle wandelroutes zijn hier te downloaden. Ook worden er regelmatig wandelactiviteiten, rondleidingen- en gidswandelingen georganiseerd. Houd onze activiteitenkalender dus goed in de gaten.

 


Routes en bezienswaardigheden


Wist je dat...

Bijen een winterslaap houden?
Wil je meer weten?
Een duif maar een of twee eieren legt?
Wil je meer weten?

Tips voor thuis

Deel je auto met een ander!

Heb je niet zo vaak een auto nodig? Deel je auto dan met een ander! Fijn voor je portemonnee en beter voor het milieu… Er zijn verschillende auto-delen websites.

Groene tips

Ontdek de natuur