Stadsboerderij De Korenmaat

Stadsboerderij De Korenmaat maakt sinds 1990 deel uit van Natuurcentrum Arnhem.  De Korenmaat is een typische boerderij van het rivierenland. De grote, in 1997 gerestaureerde boerenschuur met het rieten dak, dateert van 1830. Het woonhuis en de voormalige koeienstal, nu een leslokaal, zijn van 1932.

Prachtige boerderij

De boerderij ligt prachtig in een nog bewaard gebleven stukje rivierenlandschap van 3 hectare. Het beheer van De Korenmaat richt zich dan ook op de landschappelijke omgeving. Hier kun je zien hoe het er vroeger op en rond de boerderij uitzag. Het bedrijf was een typisch gemengd bedrijf en draaide zowel op veeteelt, als op akkerbouw en fruit.

Deze bedrijfsvoering is ook vandaag de dag nog deels op het buitenterrein te bekijken. Zo is er een al zeldzaam geworden perenboomgaard met hoogstambomen. Naast deze landbouwelementen zijn er ook diverse dieren, kindertuinen, een speelterrein en is er een natuurhoek ingericht. Bekijk hier de plattegrond van deze prachtige stadsboerderij.

Activiteiten op De Korenmaat

Wekelijks zijn er activiteiten op Stadsboerderij De Korenmaat. Daarnaast biedt deze boerderij ook allerlei activiteiten voor groepen variëren van kinderfeestjes, teambuilding, bedrijfsuitjes tot vergaderarrangementen.

Struinmoeras bij Stadsboerderij De Korenmaat Arnhem