Schoolplein vergroenen

Een schoolplein kan zo veel meer zijn dan een pauzeplaats of een overblijfplek. Zou het niet fantastisch zijn om een ruimte te creëren waar kinderen iedere dag in contact komen met natuur? Een plek vol ontdekking en verwondering? Een die uitdaagt om te klimmen en te klauteren? Waar verstoppertje kan worden gespeeld achter bomen en gespeurd kan worden naar kriebelbeestjes? Een groene plek vol beleving en mogelijkheden voor natuureducatie? 

Een groen schoolplein brengt creativiteit, rust, ontdekking en veelzijdige beweging samen. Daarnaast draagt een groen schoolplein bij aan het behoud van biodiversiteit. Zijn er bij jou op school plannen voor het herinrichten of vergroenen van het schoolplein? Maar weet je niet precies hoe te beginnen of hoe verder te gaan in het proces van ideevorming tot en met het gebruik? Dan kan Natuurcentrum Arnhem je helpen!

Samen met de school maken we de wensen op en brengen we de randvoorwaarden voor het ontwerp in kaart. Ook bij de realisatie van het ontwerp en de fondsenwerving helpen we je op weg!

Samenwerking Kompan
Natuurcentrum Arnhem is een samenwerking aangegaan met toestelleverancier Kompan. Zij kunnen, indien gewenst, zorg dragen voor een ontwerp op maat en vervolgens met een subsidiezoeker de financieringsmogelijkheden bekijken. Zodra de financiering rond is kunnen zij ook de uitvoering van het ontwerp op zich nemen. 

Financiering

Daarnaast zijn er verschillende subsidiemogelijkheden vanuit de gemeente waarvan we je graag op de hoogte brengen.


Een groen schoolplein kan dus een stuk dichterbij zijn dan gedacht! Onze collega Marja Wennemers helpt je graag op weg. Neem gerust contact op voor een afspraak via mail marja.wennemers@natuurcentrumarnhem.nl of telefoon 06-40708138.