Lessen

Natuurcentrum Arnhem verzorgt lessen op het gebied van natuur en milieu voor de basisscholen in Arnhem. Het natuurcentrum heeft twee leslokalen in Arnhem: één op Stadsboerderij Presikhaaf en één op Stadsboerderij De Korenmaat.

Wekelijks geven de didactisch medewerkers van Natuurcentrum Arnhem zo’n 20 klassen les over en met planten en dieren. Ook komen onderwerpen als duurzaamheid, energie, kringlopen en herkomst van voeding aan bod. Veel aandacht is er voor zelf ontdekken en beleven. Zo krijgen Arnhemse kinderen kennis over en respect voor de natuur waarmee duurzaam gedrag vanzelfsprekender wordt.

In het najaar gaan we naar buiten. Schoolklassen gaan dan op excursie in de parken en uiterwaarden van Arnhem. Maar ook in de eigen schoolomgeving maken de leerlingen kennis met plant en dier.

Ook brengen we met de basisscholen een bezoek aan de heemtuin. In de voorzomer is er de les ‘Bloemen en insecten in Heemtuin Presikhaaf’. In de les ‘Heemtuin Presikhaaf’ in het najaar maken de leerlingen kennis met de verschillende landschapjes in onze heemtuin.

Ga naar de Digitale NMEGids om het aanbod te bekijken en  in te schrijven.

 

Scholen op Natuurcentrum Arnhem