Lesmateriaal

Naast het volgen van lessen kunnen leerkrachten ook zo’n 30 thematische leskisten bij ons lenen. Voorbeelden zijn ‘Kabouterpad’, ‘Boter- en kaasset’, en ‘de Bij en jij’. Daarnaast kunnen leerkrachten ook dvd’s en opgezette dieren lenen.

Samen met andere Gelderse centra verzorgt het natuurcentrum ook zogenoemde materiaalzendingen. Zo’n pakket bestaat uit natuurlijke materialen, lessuggesties en werkbladen. Voorbeelden zijn: ‘Voorjaarstakken’ en ‘Kruiden en onkruiden’.

Ga naar de Digitale NMEGids om het aanbod te bekijken en  in te schrijven.

Nieuwe Leskist ‘Bomen? Boeien!’

Welke bomen groeien er op het plein?
Hoe weet je hoe hoog een boom is?
Hoe gebruiken dieren een boom?
Maakt een boom muziek?
Is het goed of fout om producten van hout te maken?

Poster Bomen Boeien

Bovenstaande vragen komen aan bod in onze nieuwe leskist ‘Bomen? Boeien!’ Zeventig vragen voor kinderen uit groep 7/8 om zich in vast te bijten en op onderzoek uit te gaan.

Er komen diverse natuuraspecten aan bod. Natuurlijk is rekening gehouden met het programma over bomen dat wordt aangeboden in de huidige natuurmethodes. Daarvoor gaan de kinderen naar buiten, gebruiken ze hun creativiteit of kruipen ze achter de computer.

Naast de natuurvragen zijn er ook opdrachten in andere vakgebieden als rekenen, taal en wereldoriëntatie. Na elke opdracht schrijven de kinderen de uitkomst op een bladvormige post-it en plakken deze op de poster. Hoe meer opdrachten er gedaan zijn, hoe sneller de boom groeit.

Heb je belangstelling in het aanschaffen van deze leskist? Neem dan contact op met onze collega Anneloes.Louwerse@Natuurcentrumarnhem.nl We vertellen je graag meer over de inhoud van de leskist en de kosten. Als je de leskist vóór 31 januari 2018 bestelt, kan je nog mee met de tweede drukronde. Wij garanderen dan dat je de set begin februari in je bezit hebt, precies op tijd voor de Landelijke Boomplantdag!