Dierotheek

Sinds de oprichting van Natuurcentrum Arnhem hebben we een eigen dierotheek. Dit komt voort uit een van onze doelstellingen om kinderen zoveel mogelijk in aanraking te brengen met de levende natuur uit hun omgeving. We streven hierbij om zoveel mogelijk met levende planten en dieren te werken. De dieren die we in de dierotheek houden, gebruiken we voor onze binnenlessen en buitenschoolse activiteiten.

Dierotheek bij stadsboerderij De Korenmaat

Naast het eigen gebruik, lenen we ze ook uit aan scholen en organisaties. Leerkrachten kunnen ze gebruiken om zelf les mee te geven of ze kunnen de groep een week voor een dier laten zorgen. Voor een aantal dieren is een compleet pakket aanwezig. Dit pakket is voorzien van lessuggesties, achtergrondinfo en werkbladen. Het gaat dan om de volgende dieren: wormen, kuikens, hagedis en salamander, cavia en hamster, kikker en pad en insecten. Een dier leen je in principe voor een week, van maandag tot en met vrijdag. Elk dier krijgt een eigen hok, voer en drinkbak mee, samen met achtergrondinformatie voor degene die het leent.

Ga naar de Digitale NMEGids om het aanbod van dieren te bekijken en  in te schrijven.

Locatie dierotheek

Onze dierotheek vind je in Stadsboerderij De Korenmaat. In het gebouw vind je zoogdieren, vogels, insecten, reptielen, amfibieën en vissen.

Reptiel bij dierotheek stadsboerderij De Korenmaat