Scholen

Wat doet het natuurcentrum voor het basisonderwijs?

Natuurcentrum Arnhem verzorgt en coördineert het natuur- en milieuonderwijs in Arnhem. Onze locatie Stadsboerderij De Korenmaat richt zich daarbij in hoofdzaak op de basisscholen in Arnhem-Zuid, terwijl locatie Stadsboerderij Presikhaaf dit doet voor basisscholen in Arnhem-Noord. We hebben ook een eigen leslokaal bij bezoekerscentrum Sonsbeek. Dit staat los van de activiteiten die Bezoekerscentrum Sonsbeek zelf organiseert voor scholen.

Onze didactisch medewerkers geven hier lessen met thema’s variërend van de herkomst van ons voedsel tot kringloop in het bos. In de lessen staan zelf ontdekken en beleven hoog in het vaandel. Om dit te bereiken werken we zoveel mogelijk met concrete materialen, planten en dieren.

In het najaar gaan we naar buiten. Schoolklassen gaan dan op excursie in de parken en uiterwaarden van Arnhem. Maar ook in de eigen schoolomgeving maken de leerlingen kennis met plant en dier. Naast de lessen kan het onderwijs ook terecht voor de uitleen van thematische leskisten en via de dierotheek zelfs van dieren.

Scholen maken hierbij een keuze uit ons digitale aanbod. Elk jaar kunnen ze zich inschrijven voor: buitenlessen, binnenlessen, projecten, tuinieren bij school, materiaalzendingen, het lenen van leskisten en dieren. Hier vind je de Digitale NMEGids om het aanbod te bekijken en je in te schrijven.

Naast dit aanbod onder schooltijd, zijn er ook activiteiten die na schooltijd plaats vinden. Zo kunnen kinderen zich opgeven voor: de verlengde schooldag, boerderijkids, het postduivenproject en tuinieren.

Natuurcentrum-DSCF0240-klein