(026) 702 90 00

Gratis bezoek melkveebedrijf

Kom met je klas (groep 5 t/m 8) naar één van de zuivelboerderijen in de omgeving van Arnhem voor een gratis boerderijles! Ontdek met de kinderen hoe koeien en kalfjes leven en wat er allemaal komt kijken bij de zorg voor de dieren. Kinderen kunnen met eigen ogen zien hoe op een modern bedrijf gemolken wordt, met de boer praten over zijn werk en ervaren hoe een dag op de boerderij eruit ziet. Natuurlijk mag er ook geproefd worden! Deze gratis les wordt mogelijk gemaakt door ZuivelNL.

Er zijn nog een paar plekken vrij!

De kosten hoeven je niet tegen te houden want zuivelNL betaalt dit schooljaar voor 30 klassen (groep 5 t/m 8) een bezoek aan een melkveebedrijf. Wil je ook gebruik maken van dit aanbod? Aanmelden kan door een mail te sturen aan ingrid.hoffmann@natuurcentrumarnhem.nl

Wat houdt het in?

In de omgeving van Arnhem zijn 4 boeren met een melkveebedrijf die het leuk vinden om schoolklassen te ontvangen. Natuurcentrum Arnhem zorgt voor het contact met een van de deelnemende bedrijven. Nadat je je hebt aangemeld neemt de boer contact op. Samen kies je een datum dat je met de klas naar het bedrijf komt. De school zorgt zelf voor vervoer.

Lesmateriaal

Hoe beter voorbereid de kinderen zijn, hoe meer ze zullen hebben aan het boerderijbezoek. Voorbereiden kan met de lesmaterialen op www.zuivelonline.nl  Hier vind je filmpjes en digitale lessen en kan je werkboekjes bestellen en posters.