(026) 702 90 00

Doe mee aan de Afvalestafette

Van 16 t/m 21 maart gaat de Afvalestafette weer door Arnhem. In deze week zetten zoveel mogelijk stadsgenoten zich in voor een schone stad door, gewapend met grijpers en zak, zwerfvuil te lijf te gaan. Want zwerfafval is niet alleen storend om te zien maar vooral niet goed voor de natuur. De Afvalestafette is een initiatief van Natuurcentrum Arnhem en het KinderWijkTeam, in samenwerking met de gemeente. 

Jorik van der Hoeven van Natuurcentrum Arnhem vertelt: “Zwerfvuil ontstaat grotendeels door onverschilligheid. Door mensen die zich niet verbonden voelen met hun omgeving. Deze vervuiling zorgt ervoor dat bewoners zich minder prettig en veilig voelen in hun wijk. Daarnaast is de impact op de natuur groot en de gevolgen zijn vaak op lange termijn nog merkbaar, ook voor onszelf. Maar dat kan gelukkig ook anders: Met de Afvalestafette laten we zien dat er met een positieve, betrokken en actieve houding veel te bereiken is. Arnhem is een mooie en groene stad en dat is iets waar we ons samen met inwoners, scholen en bedrijven voor willen inzetten”.

Jorik van der Hoeve

Jorik van der Hoeven, Projectleider Afvalestafette

Speciale oproep bedrijven
Tijdens de week van de Afvalestafette worden er door de hele stad tal van activiteiten georganiseerd. “Vorig jaar wisten we met ruim 2100 deelnemers 21,5 kuub afval op te halen. Dit jaar hopen we op nog meer deelnemers! We roepen zeker ook bedrijven op zich aan te sluiten. Door zelf een actie op te zetten of samen met een groepje collega’s en een schoolklas de wijk in te gaan. Alles is mogelijk. Wij zorgen er voor dat je als deelnemend bedrijf in het zonnetje wordt gezet op lokale én sociale media, zodat zichtbaar wordt dat óók bedrijven zich graag inspannen voor een schone werk-leefomgeving”, aldus van der Hoeven.

Aanmelden
Wil je je ook graag inzetten voor een schone stad? Alleen of met je school, klas, bedrijf, buren of vereniging? Via één van onderstaande formulieren kan je een eigen actie aanmelden of aansluiten bij een bestaande actie. Natuurcentrum Arnhem en het KinderWijkTeam kunnen materialen leveren voor je actie, zoals grijpers, handschoenen en vuilniszakken. Meld je je aan namens een school? Gebruik dan het ‘Aanmeldformulier scholen’.  Meld je je aan namens jezelf, een groep of een bedrijf? Gebruik dan het onderste formulier ‘Aanmelden activiteit’.  Wij nemen z.s.m. contact met je op.

KinderWijkTeam
Het KinderWijkTeam loopt net de rest van het jaar door de verschillende wijken van Arnhem om afval te ruimen. Het opgehaalde afval wordt verzameld op Stadsboerderij de Korenmaat in Arnhem-Zuid. Hier organiseren de kinderwijkteams een week lang de RecycleFabriek, waar het opgehaalde afval gescheiden zal worden.

Stand
Benieuwd hoeveel afval er opgeruimd wordt? Op deze website en onze Facebookpagina zal dagelijks de actuele stand van het opgehaalde afval worden bijgehouden. Deze is ook te zien op de actie-barometers die op meerdere plekken in de stad zullen staan, waaronder Molenplaats Sonsbeek, Stadsboerderij Presikhaaf en Stadsboerderij de Korenmaat. Op zaterdag 21 maart om 15.30 uur wordt de eindstand bekendgemaakt op Stadsboerderij de Korenmaat aan de Marius van Beeklaan 5.

Groepsfoto Afvalestafette

 


Ontdek de natuur