Nieuws

26 april 2018

Hij is er weer! Ons Heemels Gageltje.

Bier zoals je het nog nooit geproefd hebt. Dit biologische biertje komt namelijk uit onze eigen Heemtuin Presikhaaf en kent bijzondere ingrediënten als gagel en dennenknoppen. Er is slechts een beperkte oplage, dus Arnhemse bierliefhebbers wacht niet te lang! Heemels Gageltje is verkrijgbaar in onze boerderijwinkel op Stadsboerderij Presikhaaf.

Lees verder

19 april 2018 16 april 2018

Woensdag 18 april Lentefeest Arnhem-Zuid

Aanstaande woensdag 18 april is het (Lente)feest op Stadsboerderij De Korenmaat in Arnhem-Zuid. Er is van alles te beleven! Knuffelen met de pasgeboren dieren, struinen door het moeras, knutselen, boerengolf spelen, een ritje maken met de huifkar en nog veel meer...

Lees verder

11 april 2018 10 april 2018

Rekenen in de buitenlucht

Vol verwachting en in spanning zitten de leerlingen ons 's ochtends op te wachten. Het is 10 april, Nationale Buitenlesdag, en dat betekent even lekker dat klaslokaal uit. "Wie houdt er van rekenen?" vraagt Anneloes Louwerse van Natuurcentrum Arnhem. Een paar kinderen steken twijfelachtig hun handen in de lucht. 'En van taal dan?' De opgestoken vingers verdwijnen. 'Wie houdt er dan van buitenspelen?' Een oorverdovend 'JAAAAAAH!' is het gevolg.

Lees verder

5 april 2018

Dansende koeien op ons Lentefeest in Presikhaaf

Het is lente en dat vieren we woensdag 11 april met een middag vol leuke kinderactiviteiten, demonstraties en lekkere hapjes. Natuurlijk kan er geknuffeld worden met de pasgeboren dieren. En na een lange winter op stal mogen onze koeien voor het eerst weer de wei in. En daar worden ze héél blij van. Een prachtig dansspektakel dat je niet mag missen!

Lees verder

23 maart 2018

Afvalestafette – Dag 5

In heel Arnhem komen wekelijks teams van kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 10 jaar bij elkaar om het zwerfafval hun wijk op te ruimen. De Afvalestafette is deze helden dus op het lijf geschreven. De KinderWijkTeams hebben tijdens de week van de Afvalestafette natuurlijk een tandje bijgezet. Buurtbewoners en ‘oudgedienden’ zijn opgeroepen om mee te helpen aan een extra grondige schoonmaakbeurt.

Lees verder

23 maart 2018

Afvalestafette – de eindstand

Vandaag werd op Stadsboerderij de Korenmaat in Arnhem-Zuid de opbrengst bekendgemaakt van de Afvalestafette. Ruim 1400 Arnhemmers gingen afgelopen week op meer dan 40 locaties in de stad zwerfafval te lijf. Tientallen scholen, bso's (buitenschoolse opvang), KinderWijkTeams, bedrijven en bewonersgroepen hebben zich met veel enthousiasme ingezet voor een schone stad.

Lees verder

22 maart 2018

Afvalestafette – dag 4

Vandaag doen 50 kinderen van groep 3/4 van Montessorischool De Binnenstad mee te aan de Afvalestafette. Samen met een groep medewerkers van Waterschap Rijn en IJssel gaan ze zwerfafval te lijf in het Arnhemse centrum. “Het is geen toeval dat we juist vandaag meehelpen.“, zegt Carmen Molenaar, adviseur communicatie bij Waterschap Rijn en IJssel. “Het is vandaag Wereldwaterdag. Dat sluit natuurlijk perfect aan bij de Afvalestafette.”

Lees verder

21 maart 2018

Afvalestafette – dag 3

Voor de ingang van het monumentale kantoorgebouw De Enk staan de medewerkers van Stantec klaar om de mouwen op te stropen. In plaats van de gebruikelijke pauzewandeling besteden deze 17 medewerkers hun lunchpauze vandaag heel nuttig. Er zijn vier zorgvuldig uitgestippelde routes: Klarendal, Angerenstein, Molenbeke en Presikhaaf. Met het lentezonnetje op de rug is het helemaal niet erg om deze routes van zwerfafval te ontdoen.

Lees verder