Anderen over het natuurcentrum

Wat zeggen anderen over het natuurcentrum?

Hieronder reacties die we de afgelopen periode kregen van onze bezoekers:

“Bedankt voor de snelle reactie. Fijn dat jullie zo met ons meedenken.”

“Wat een leuke les en een hele goede organisatie” (nieuwe les “oogsten en eten op de boerderij”).

“Verwondering alom. De leskist is een hit” (vernieuwde leskist “diersporen”).

“Hallo, ik wilde even doorgeven dat we een geweldig kinderfeest hebben kunnen organiseren met behulp van de boer. Echt heel bijzonder, ik denk dat we altijd op deze manier feestjes gaan vieren! Groetjes van Bauke Neyenhuis.” Hier zie je de foto’s die Bauke ons stuurde van het feestje van haar dochter Aggy.

“Beste Jorik, bedankt voor de insectenlessen die je voor ons hebt verzorgd in de afgelopen periode. Het was erg geslaagd! Bedankt. Vriendelijke groet, Desirée Stevens.” (Groep 7 Basisschool de Wijzer)

“Hoi Anneloes, de keuzecursus was een succes!! Echt leuk, ik zal je nog een foto mailen. Is het goed dat ik de bak vrijdag meegeef samen met de hagedis en de salamander naar De Korenmaat in Rijkerswoerd? Is het goed dat ik deze bak volgend jaar weer zou mogen lenen voor een keuzecursus? Groeten Mike Buurman.” (Jeroen Boschschool)

“We hadden voor onze drie jongens dit jaar twee tuintjes bij Stadsboerderij De Korenmaat. De tuin daar was voor ons een rijkdom en een rustpunt.  We hebben genoten van het werken in de tuin, het oogsten en het bereiden en het eten van de gerechten. Wat alles extra leuk maakte, is dat de vrouwen die werken bij de Korenmaat-tuin aardig en behulpzaam waren. En het was leuk ervaringen en recepten uit te wisselen met mede-tuinierders. Het allermooist vond ik nog dat de groenten biologisch geteeld werden, zonder gewasbeschermingsmiddelen. Dat is wat mijn man en ik erg waarderen. Het Stadsoogstfeest op 9 september was ook een geweldig leuk gebeuren met een grote opkomst. Vele gezellige kramen en leuke activiteiten voor de kinderen. Complimenten voor de organisatie! We hopen oprecht voor heel veel andere mensen met kinderen dat de kindertuinen mogen doorgaan. Kinderen krijgen daardoor een belangrijke ervaring in hun jeugd mee. Dank alle mensen van de Korenmaat die de kindertuinen mede mogelijk maken! Groene en fleurige groeten van moeder met 3 zonen van 10, 10 en 12 jaar.”

“Ik vond het leuk om in de tuin te werken en te zien hoe hard het groeide en het uiteindelijk te oogsten. En de kookworkshop vond ik leuk omdat we met de dingen die we hebben geplant of gezaaid zelf iets konden maken. En dat ik bij de imker binnen in het hok mocht kijken bij de bijen met een imkerpak aan. De honing en de honingsnoepjes waren heel lekker. Met het Stadsoogstfeest was ik er helaas niet bij.” (Zoon van 12 jaar)

“Het was leuk om te tuinieren. Ik vond het oogsten van de wortelen en bieten het leukst. Alle activiteiten vond ik ook heel erg leuk en ik vind jammer dat het seizoen voorbij is. En met het Stadsoogstfeest hadden we veel verkocht.” (Zoon van 10 jaar)

“Ik vond het oogsten het leukst en de workshops. Het tuingereedschap is goed geordend en we hebben wat plantjes gekregen voor in onze eigen tuin. Ik had een kruisbesplantje uitgezocht. En we hebben gezien dat er een kalfje geboren werd. De geiten vind ik ook grappig.” (Andere zoon van 10 jaar:)

“Mijn dochter heeft een moestuintje op de Korenmaat. Wat is het leuk om te zien hoe kinderen leren en zien wat er uit een zaadje groeit en bloeit. Tijdens de lessen wordt er ook verteld waarom het belangrijk is om de grond te bemesten, onkruid te wieden. Hoe ga je om met het tuingereedschap en welke dieren kom je daar tegen. Zijn ze schadelijk voor de plantjes en misschien wel heel belangrijk voor bepaalde gewassen. In september was er het oogstfeest. Op de boerderij is er dan van alles te zien, te doen en te koop. Vanuit de moestuin werden er groentepakketjes en bloemen verkocht. De kinderen mochten zelf achter de kraam staan. Je kon appelstroop maken van verse appeltjes.  Ook konden er dieren geknuffeld worden van de kinderboerderij en mocht je aardappels poffen in het vuur en kon je brood bakken in een houtoven. Het was een gezellige middag! Aan het eind van het seizoen wordt de moestuin afgesloten met een leuke avond voor de kinderen. Ik vind het erg leuk dat kinderen in deze tijd van computerspelletjes, mobiele telefoons etc. ook op een andere manier met zichzelf bezig kunnen zijn. Het buiten zijn en met de handen in de grond geeft ook een goede vorm van ontspanning bij de kinderen. Ik hoop dat de begeleiders van de moestuin bij de Korenmaat nog lang kinderen helpen bij het tuinieren. Vriendelijke groeten, Anne-Marie Kos.”

“Deze week hebben we geproefd en geplukt in de schooltuin. De ervaring om met kinderen buiten in de grond bezig te zijn blijft geweldig. Er is zoveel te leren, te beleven. Het durven eten van wat uit de tuin komt… ik vind het bizar dat we daar zover vandaan zijn geraakt. Dank aan jullie van het Natuurcentrum! Zo zijn er dit seizoen weer 70 kinderen een natuurervaring rijker. Hartelijke groet, Alice”

“We vonden de activiteit ‘werken met de boer’ heel erg leuk! en de kinderen hebben er heel veel van genoten. Dus bij deze willen we jullie bedanken voor deze leerzame, interessante en leuke activiteit. Met vriendelijke groet, de ouders van Mike”

“Vorige week hebben de eerste twee kookworkshops plaats gevonden. Hier een kort blog van de Sterrenkring en wat foto’s. Ontzettend leuk!!”

Anderen over het Natuurcentrum: Nina's eerste tuinles op de Korenmaat

Anderen over het Natuurcentrum: verslag Yvonne over de Korenmaat