(026) 702 90 00

Molenplaats Sonsbeek

LET OP: I.v.m. corona is bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek tot nader bericht gesloten.

Arnhem is een groene stad om trots op te zijn. Aan de rand van het Sonsbeekpark ligt ons bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek: dé plek voor informatie en inspiratie over groen en groenbeleving in Arnhem. In de 18e eeuwse Molenschuur is een café gehuisvest waar je terecht kunt voor koffie, thee en lunch. In de naastgelegen Witte Watermolen kan je zien hoe graan tot biologisch meel gemalen wordt.

Bij Molenplaats Sonsbeek kunnen bezoekers van alles leren en ontdekken over het groen in de stad en het belang ervan. Het bezoekerscentrum is het ideale startpunt voor een kennismaking met de prachtige parken en andere natuurgebieden die Arnhem rijk is. Naast informatie over de natuur in en om Arnhem organiseert het bezoekerscentrum ook tal van andere activiteiten op het gebied van landschap, biodiversiteit en cultuurhistorie, maar ook op het gebied van gezondheid en klimaatbestendigheid. Natuurcentrum Arnhem is erg blij deze unieke historische locatie sinds 1 januari 2020 te mogen exploiteren.

Arnhems groene VVV

Molenplaats Sonsbeek is een verzamelplaats voor bijzondere ontmoetingen. Het is het beginpunt voor vele wandelingen en een goed uitgangspunt voor een fietstocht. Zowel in de Witte Watermolen als in en om de Molenschuur zijn jaarrond leuke en interessante activiteiten te beleven op het gebied van groen en groenbewustzijn; rondleidingen, tentoonstellingen, bijeenkomsten, debatten, groencafés, adviezen over vergroenen van tuinen en meer. Bij de Witte Watermolen kunnen bezoekers biologische meel- en bakproducten kopen van de molen. Daarnaast wordt de historische, Saksische Molenschuur ook intensief gebruikt als vergaderlocatie.

Groene vergaderlocatie

Wil je in een bijzondere, historische en groene omgeving vergaderen of een informatiebijeenkomst organiseren? Kijk dan op www.molenplaatssonsbeek.nl naar de mogelijkheden.

Vrijwilligers als spil

Natuurcentrum Arnhem biedt vrijwilligers op haar locaties een warme en gastvrije werkplek, zo ook op bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek. De gemotiveerde en betrokken groep vrijwilligers die hier werkzaam is, is voor ons een onmisbare schakel. Geloof jij net als wij in een duurzame toekomst? En houd jij van natuur en wil je je graag inzetten voor een groene stad?  Wij heten je van harte welkom in ons team! Er is veel mogelijk. Kijk welke vrijwilligersvacatures momenteel bij ons open staan of informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Adres Molenplaats Sonsbeek

Zijpendaalseweg 24A, 6814 CL Arnhem

 
Op deze locatie...