(026) 702 90 00

Kindertuinen

 

In onze Kindertuinen op Stadsboerderij de Korenmaat geven we kinderen een seizoen lang les in moestuinieren. De ideale manier om ze kennis te laten maken met allerlei bloemen, groenten en fruitsoorten. Want wat is er nu fijner dan buiten zijn, met je handen in de aarde wroeten en je eigen geplante zaadjes uit te zien groeien en op te eten? 

Ieder kind krijgt onder begeleiding van onze tuinmedewerkers een eigen stukje grond. Vanaf april wordt er iedere dinsdagmiddag lesgegeven. Tijdens het tuinieren komen veel onderwerpen aan bod. Hoe zaai je groenten en bloemen, hoe kan je je tuintje onderhouden, wanneer kan je wat oogsten en wat kan je er eigenlijk allemaal voor lekkers van maken? Soms koken we ook op de tuin om samen te smullen van onze zelfbedachte recepten! Uiteindelijk gaan de kinderen vol inspiratie en natúúrlijk met de oogst uit hun tuintjes naar huis.

Extra activiteiten

Naast het tuinwerk zijn er gedurende het tuinseizoen ieder jaar extra activiteiten voor de tuinkinderen. Een bezoek aan de imker van de Korenmaat staat altijd op het programma. Meestal is er een kookworkshop, maken de kinderen zalfjes of gaan ze bloemschikken. Tijdens ons jaarlijkse oogstfeest hebben de kinderen en de ouders van de tuin ook een rol.

Voor wie?

De lessen zijn voor kinderen van groep 4 t/m 8.

Wanneer? 

Het tuinseizoen begint in april en eindigt in oktober. Lessen vinden plaats op dinsdag van 15.30 – 16.45 uur.

Kosten

De kosten voor een tuin bedragen slechts 45 euro voor een héél seizoen (incl. oogsttas), te betalen bij de eerste les. Ben je in het bezit van een Gelrepas dan betaal je maar 20 euro.

Opgeven

Wil je jouw zoon/dochter opgeven voor een moestuintje? Wees er dan snel bij, want er zijn per seizoen maar 20 tuintjes beschikbaar. Opgeven kan bij onze coördinator Kindertuinen Lies Lelivelt via lies.lelivelt@natuurcentrumarnhem.nl