(026) 702 90 00

De Belvédère

Beklim De Belvédère! Hoog boven het bladerdak van Park Sonsbeek steekt De Belvédère uit. Dit historische uitkijkpunt, gebouwd door baron van Heeckeren in 1824, geeft naar alle windrichtingen een ongeëvenaard panorama van de wijde omgeving. De 140 treden van de wenteltrap brengen je nagenoeg tot 100 meter boven NAP, even hoog als de toren van de Eusebiuskerk in het centrum van Arnhem. Vanaf De Belvédère is het uitzicht over de stuwwallen en de Betuwe adembenemend.

Je ziet Arnhem aan je voeten, maar ook veel plaatsen er omheen, met spoorlijnen, snelwegen en rivieren. Je ziet de stuwwal, waarop de toren staat en de doorbraak die de Rijn in de horizon heeft gemaakt (Gelderse poort). Je kijkt op de “brug te ver” en je kunt troepenbewegingen en de evacuatie in de Tweede Wereldoorlog aanwijzen. Je kijkt naar vogels boven in de bomen en ziet het verschil in begroeiing van zandgrond en klei. Kortom;  een echt leerMo(nu)ment!

Wil je Arnhem ook van grote hoogte beleven? Op aanvraag is het mogelijk om een bezoek te brengen aan De Belvédère. De kosten bedragen 2 euro per persoon met een minimum van 20 euro.

Informeer bij de informatiebalie van bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek naar de mogelijkheden of neem contact op via molenplaats@natuurcentrumarnhem.nl