31 januari 2018

Doet jouw school mee met het schoonmaken van de stad?

Zwerfvuil is natuurlijk storend om te zien, maar vooral niet goed voor de natuur. In de week van 19-23 maart organiseert Natuurcentrum-Arnhem, i.s.m. Gemeente Arnhem, de Zwerfvalestafette. Een week waarin we met zoveel mogelijk scholen, bedrijven en stadsbewoners in actie komen door zwerfval in de buurt op te ruimen.

Tijdens de estafette start er elke dag op 10 plekken in de stad een groep met het opruimen van zwerfafval in de omgeving. En daar kan jouw school ook aan mee doen! Samen steken we de handen uit de mouwen en gaan we aan de slag voor een schone stad. Stel je de verbazing voor op de gezichten van je leerlingen bij het zien van de hoeveelheid afval tussen de struiken en de bizarre vondsten die ze zullen doen!

Wat houdt het in? In overleg wordt er voor jullie school of klas een startmoment gekozen (bij grote aantallen kinderen meer dan 1). Na een korte introductie in de klas over het zwerfafval probleem, gaan de jassen aan en gaan de kinderen in groepjes de buurt in.  Begeleiding van ouders is gewenst maar nog veel leuker is als de kinderen een bedrijf in de buurt enthousiast weten te maken om samen de wijk in te gaan. Zwerfafval is uiteindelijk niet alleen een probleem van kinderen!

Heb je er zin in?  Geef je dan op in ons digitaal inschrijfsysteem of stuur een mail naar ingrid.hoffmann@natuurcentrumarnhem.nl