19 september 2018

BOUWT JOUW SCHOOL MEE AAN ONZE NIEUWE KONIJNENVILLA?

De hokken van onze konijnen en cavia’s op  Stadsboerderij Presikhaaf zijn dringend aan vervanging toe. Om zo snel mogelijk van start te kunnen gaan met de bouw van een mooi groot verblijf voor onze dieren zijn we op zoek naar scholen die ons financieel willen ondersteunen. Als stichting is Natuurcentrum Arnhem voor haar werk namelijk afhankelijk van giften en subsidies. Wil jouw school dit schooljaar graag een lokaal doel ondersteunen én een steentje bijdragen aan het welzijn van de dieren op onze boerderij? Kies dan voor Stadsboerderij Presikhaaf als bestemming voor de jaarlijkse sponsorloop van je school.

Waarom een nieuw verblijf?
Konijnen zijn van nature sociale dieren en leven het liefst met soortgenoten. Ze zijn levendig en nieuwsgierig en hebben veel ruimte nodig om te kunnen springen, rennen, knagen en graven. Als biologisch boerenbedrijf heeft dierenwelzijn en het natuurlijke gedrag van dieren voor ons absolute prioriteit. Daarom willen we in een van onze weilanden een nieuw verblijf bouwen dat is ingericht voor groepshuisvesting en de dieren veel leefruimte en een veilige schuilplaats biedt. Daarnaast dient het nieuwe verblijf ook om onze bezoekers een voorbeeld te geven van hoe knaagdieren het best gehouden kunnen worden.

  • Ruimte
    Het nieuwe verblijf krijgt 4 ruime binnenhokken voor groepshuisvesting en 2 grote buitenrennen.
  • Educatie & Recreatie
    Bezoekers kunnen contact maken met de dieren, leren over de eigenschappen van het dier en hoe je er mee om moet gaan. Daarnaast heeft het verblijf ook een maatschappelijke functie. Het contact met de dieren heeft een rustgevend effect op kinderen en de locatie biedt een prettige en zinvolle dagbesteding voor de tientallen vrijwilligers die werkzaam zijn op onze stadsboerderij.
  • Groen dak
    Met een groen sedumdak willen we bijdragen aan duurzaamheid en biodiversiteit en bezoekers inspireren na te denken over groene oplossingen.
Bouwtekening nieuwe konijnenvilla

Meer weten? Neem dan gerust contact op met Susanne Reuling van Natuurcentrum Arnhem via susanne.reuling@natuurcentrumarnhem.nl of 026-7029000