(026) 702 90 00

Boerderijcafé de Hooijmaat

Op het erf van Stadsboerderij de Korenmaat staat Boerderijcafé De Hooijmaat. Hier is het goed toeven en proeven. De Hooijmaat is een zelfstandig horecabedrijf. 

Natuurcentrum Arnhem verhuurt De Hooijmaat aan zelfstandig ondernemer Lennard de Ruijter, die er een bijzonder horecabedrijf van heeft gemaakt. Naast het werken met pure producten, werken er ook pure mensen. Mensen met een verstandelijke beperking, of mensen die wat meer moeite hebben dan gewoonlijk met het vinden van een baan. Zij krijgen bij De Hooijmaat de kans om zo goed mogelijk en op een waardige manier mee te doen in de maatschappij. Bijvoorbeeld door mee te helpen in de bediening, in de ontvangst van gasten of in de keuken. Ieder op eigen niveau, op eigen tempo, maar wel met eigen verantwoordelijkheid en taken.

In De Hooijmaat kan je niet alleen terecht voor een hapje of drankje, je kan er ook vergaderen, workshops volgen of je (kinder)feestje vieren. Meer weten? Mail dan naar welkom@dehooijmaat.nl. Meer over Boerderijcafé de Hooijmaat vind je op www.dehooijmaat.nl 

 


Wist je dat...

Jonge koolmeesjes wel tot zo’n 70 rupsen per dag eten?
Wil je meer weten?
Tamme ganzen niet wegvliegen?
Wil je meer weten?

Tips voor thuis

Schaf alleen een nieuwe mobiel aan als het nodig is

In een mobiel zitten zo’n 40 verschillende mineralen en metalen in. Koop een duurzame mobiel, bijv. een Fairphone. En lever je oude mobiel in zodat de metalen hergebruikt kunnen worden.

Groene tips

Ontdek de natuur