9 augustus 2016

Arnhemse landdagen

Van 14 tot en met 17 september organiseren Netwerk Groen Arnhem en Kernteam Stadslandbouw Arnhem de Arnhemse Landdagen. Geniet van alles wat Arnhem te bieden heeft op het gebied van groen!

Woensdag 14 september
In de oogstmaand september proeven en beleven we tijdens de Arnhemse Landdagen onze groene stad. Woensdag 14 september vieren we het Oogstfeest van Natuurcentrum Arnhem. Op en rond het erf van Stadsboerderij De Korenmaat zijn verrassende activiteiten, rondleidingen en proeverijen voor jong en oud.

Donderdag 15 september
In het Praktijklab van het Stedennetwerk Stadslandbouw (een netwerk van 36 gemeenten) wordt onderzocht wat maakt dat ondernemers zich richten op voedsel en aanverwante producten en diensten uit de regio. Ambtenaren en ondernemers praten over vragen als ‘Waarom kiest een boer, fruitteler, winkel of restaurant voor een regionaal aanbod? Welke rol speelt de overheid daarbij? Hoe kan een dergelijk regionaal netwerk van producenten, afnemers en distributeurs worden gefaciliteerd?’.

Vrijdag 16 september
Publieke bijeenkomst in Coehoorn Centraal. Deze middag staat in het teken van inspireren, kennis delen en ontmoeten. Wethouder Van Burgsteden verzorgt de opening van de bijeenkomst. Hoofdspreker is niemand minder dan wetenschapsjournalist en natuurkundige Mark Mieras: ‘Beetje groen, groot effect’ De meeste moderne mensen leven in een versteende omgeving. Wat doen stoeptegels, straten en gebouwen met hun hersenen? En hoe kan zelfs al een klein beetje natuur ons helpen om gezonder en vitaler te blijven. Om productiever en socialer te zijn?
Sanda Lenzholzer (Wageningen Universiteit, auteur ‘Het weer in de stad’) vertelt over klimaatgericht stads- en landschapsontwerp, Gemeente Arnhem besteedt aandacht aan bodemkwaliteit en er komen initiatieven uit de stad aan het woord. Na afloop is er een netwerkborrel. Voor deze bijeenkomst kun je je aanmelden via info@groenarnhem.nl, de entree bedraagt 2,-.

Zaterdag 17 september
Open Tuinen Route. Maak een mooie route langs de (soms verborgen) buurttuinen, stadslandbouwlocaties en andere groene adresjes die Arnhem rijk is! De initiatiefnemers vertellen er graag meer over en laten je proeven en beleven. Op Stadsboerderij De Korenmaat kun je genieten van een tuinarrangement met omelet.

Meer informatie over de Arnhemse Landdagen en het programma is te vinden groenarnhem.nl.

Laat je inspireren, proef en geniet tijdens De Arnhemse Landdagen!
Netwerk Groen Arnhem is een stadsbrede netwerkorganisatie die groene initiatieven verbindt en aanjaagt en Arnhem als groene stad verder op de kaart zet en bestaat uit de volgende partijen: Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Arnhem, Gemeente Arnhem, Hoeve Klein Mariendaal, Hogeschool Van Hall Larenstein, Molenplaats Sonsbeek, Natuurcentrum Arnhem, Netwerk Groen Arnhem, Lizette Boomgaard (bewonersinitiatieven), Stadstuin Kweekland.

Logo Netwerk Groen Arnhem