(026) 702 90 00

Actuele info lesaanbod

In verband met corona hebben we een aantal aanpassingen gedaan in ons aanbod, zowel voor de veiligheid naar scholen toe, als voor de veiligheid van onze medewerkers. Op deze plek vind je de meest actuele informatie hierover.

Algemeen:
o Wanneer je geen gebruik gaat maken van de kist, dierenuitleen of excursie, meld je dan af via het inschrijfsysteem of door een mail te sturen naar info@natuurcentrumarnhem.nl. Dit voorkomt dat medewerkers van ons voor niets klaarstaan.
o Wanneer er sprake is van coronabesmetting op school, dit graag melden bij info@natuurcentrumarnhem.nl of telefonisch op 026 7029000. In dat geval vervalt de uitleen / excursie.

Dieren uitleen:
Uiteraard hebben we gezocht op de website van het RIVM naar richtlijnen rond het contact met dieren. Het is niet bekend welke dieren eventueel wel of niet gevoelig zijn voor een besmetting met corona. Er zijn slechts enkele gevallen bekend van (zoog)dieren die ziek zijn geworden van corona maar dan gaat het vooral om besmetting van mens op dier, niet om overdracht van dier op mens (m.u.v. nertsen in nertsenhouderijen). Er lijkt dan ook geen reden te zijn om contact met dieren te vermijden. Voor huisdieren geldt de richtlijn om niet te knuffelen met het dier als je zelf klachten hebt. Meer informatie is te vinden op https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/huisdieren

Onze dieren komen op de dierotheek met een heel beperkt aantal mensen in aanraking. Voor de medewerkers van de dierotheek geldt bovendien dat ze –net als alle anderen- thuis blijven bij ziekteverschijnselen. Het risico dat dieren bij ons besmet worden is dan ook vrijwel nihil. De situatie op school is natuurlijk anders. Daar komen de dieren met veel verschillende kinderen in aanraking. Wij willen u dan ook vragen om in de tijd dat het dier in de klas is, voor de zekerheid te zorgen dat kinderen die verkouden zijn niet met het dier in contact komen. Handen wassen voor en na contact met het dier is natuurlijk vanzelfsprekend.
Uitgaande van wat bekend is hebben we besloten de uitleen van dieren door te laten gaan. Uiteraard houden we de richtlijnen van het RIVM in de gaten. Mochten inzichten toch veranderen, dan passen we onze uitleen daaropaan.

Leskisten uitleen:
We hebben een aantal corona-aanpassingen gedaan in de uitleen van leskisten:
• De kisten worden gehaald en gebracht tot aan de voordeur. Onze medewerker mag niet in het gebouw komen. Hij zal aanbellen of telefonisch contact zoeken als de kisten er zijn.
• Om voldoende tijd te hebben om de kisten tussendoor goed schoon te maken, worden ze opgehaald op dinsdag i.p.v. woensdag. We vragen jullie dringend om de kisten bij de voordeur klaar te zetten. Onze medewerker mag de school niet in. Wanneer de kisten niet klaarstaan verwachten we dat de leerkracht zelf de kist terugbrengt naar stadsboerderij Presikhaaf.
• Je kunt ervan uitgaan dat de materialen in de kist goed zijn schoongemaakt voor de kist op school komt. Voor het tussendoor schoonmaken tijdens het gebruik ben je als leerkracht zelf verantwoordelijk.
• We verwachten dat de materialen schoongemaakt worden voor ze weer in de kist komen.

Excursies
• Onze medewerkers houden tijdens de excursies de 1,5 meter aan. Dat betekent dat er aanpassingen zijn in de manier van lesgeven.
• Materialen worden tussen de lessen door schoongemaakt.

Alvast bedankt voor jullie medewerking.

 


Wist je dat...

Mannetjeseenden te herkennen zijn aan hun staart?
Wil je meer weten?
Onze koeien in de winter in een potstal staan?
Wil je meer weten?

Tips voor thuis

Schaf alleen een nieuwe mobiel aan als het nodig is

In een mobiel zitten zo’n 40 verschillende mineralen en metalen in. Koop een duurzame mobiel, bijv. een Fairphone. En lever je oude mobiel in zodat de metalen hergebruikt kunnen worden.

Groene tips

Ontdek de natuur