Nieuws

25 juni 2018

Oogst te koop uit onze Permacultuurtuin

Er word volop lekkers geoogst in onze Permacultuurtuin op Stadsboerderij De Korenmaat. Aalbessen, kruisbessen, rabarber, snijbiet en diverse kruiden...Op vrijdagen van 10:00 tot 14:00 uur bieden we al deze verse heerlijkheden te koop aan in de tuin.

Lees verder

13 juni 2018 7 juni 2018

Gratis groente en fruit op school

Samen met de klas schoolfruit eten is lekker, gezellig en gezond! Basisscholen kunnen zich vanaf 3 september inschrijven voor het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. Scholen die meedoen ontvangen 20 weken 3 stuks groente en fruit per leerling per week gefinancierd door de EU.

Lees verder

7 juni 2018

Conferentie Groene Schoolpleinen

Wil jouw school aan de slag met het groener en gezonder maken van het schoolplein? Kom dan naar de conferentie Groene Schoolpleinen van IVN op woensdag 20 juni in Nijmegen. Tijdens deze middag leer je hoe je een groen schoolplein kunt realiseren, gebruiken en onderhouden.

Lees verder

7 juni 2018 31 mei 2018

Doe mee aan Zuid aan Zee!

Deze zomer komen de kids van kindervakantieweek Zuid aan Zee weer een fantastische week beleven op onze Stadsboerderij de Korenmaat. Meedoen? Meld je dan aan voor Zuid aan Zee (groep 6, 7 en 8) of Zuid aan Zee-XL (1e, 2e, 3e klas van het voortgezet onderwijs)!

Lees verder

26 april 2018

Hij is er weer! Ons Heemels Gageltje.

Bier zoals je het nog nooit geproefd hebt. Dit biologische biertje komt namelijk uit onze eigen Heemtuin Presikhaaf en kent bijzondere ingrediënten als gagel en dennenknoppen. Er is slechts een beperkte oplage, dus Arnhemse bierliefhebbers wacht niet te lang! Heemels Gageltje is verkrijgbaar in onze boerderijwinkel op Stadsboerderij Presikhaaf.

Lees verder

19 april 2018 16 april 2018

Woensdag 18 april Lentefeest Arnhem-Zuid

Aanstaande woensdag 18 april is het (Lente)feest op Stadsboerderij De Korenmaat in Arnhem-Zuid. Er is van alles te beleven! Knuffelen met de pasgeboren dieren, struinen door het moeras, knutselen, boerengolf spelen, een ritje maken met de huifkar en nog veel meer...

Lees verder

11 april 2018